Then I remembered that my father used to preserve these type of cheeses in oil, so you can keep them at hand whenever you want a nice appetizer.
I suppose you could do these with other types of cheeses and adding the herbs or spices of your preference.
Preserved Goat Cheese with Rosemary, chili and garlic
Ingredients
Portuguese goat cheese
Olive oil or oil of your preference
Rosemary brunches (4 to 5 if small)
2 chilies chopped in half
2 garlic cloves cut in half
Cut the cheese in small pieces of homogeneous size. In a clean sterilized glass flask put the cheese, garlic, chilies and rosemary. Add the oil until everything is covered and close with a tight lid.
Before consuming I advise to let it rest for at least 2-3 weeks, so you can get a nice infusion of the flavors. You can always add more cheese or seasonings along the way, or even use the oil for seasoning/frying (it will have a nice garlic taste).
Uma belíssima ideia! Como é que nunca me lembrei, é que eu faço isso para guardar os chouriços caseiros, só não se colocam os condimentos.
ReplyDeleteCom chouriços nunca experimentei, mas parece-me boa sugestão. Acho que por medo de nao encontrar estes belos queijinhos a venda, acabei por fazer isto, assim quando bater a saudade e só abrir o frasco!
ReplyDeleteQue bela ideia! onde encontraste os queijos a venda? por aqui e rarissimo encontrar produtos portugueses!
ReplyDeletebeijinhos
sofia
Sofia, encontrei algumas vezes nos supermercados Real ou Metro. Além disso descobri perto da minha casa, uma loja de produtos portugueses! Têm tudo, desde queijos a enchidos, bacalhau salgado e até bolacha Maria!
ReplyDeleteEsses queijinhos fazem-se muito pelos meus lados , Alentejo.
ReplyDeletePodem pôr também 2 cabeças edalho com casca, 4 cravinhos e 1 folha de louro.
Ou pimenta rosa e pimenta verde, alhos e coentros.
Bjinhos,
Rita
http://bembons.blogspot.com
Belas sugestões Ana Rita! Concerteza irei experimentar, obrigado!
ReplyDeleteThank You and I have a dandy offer: What To Expect When Renovating A House house renovation cost
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